Anders Oranje

design element

Wat ons anders maakt

design element

Wij geloven dat iedereen creativiteit in zich heeft! …….. ”Maar ik niet, hoor!” Ik hoor het je al zeggen. Niets moet, alles kan. Laten we samen eens kijken waar jouw creativiteit verscholen zit. Maar echt creatief, dat zijn we samen. Dus doe jij een beetje rood in de mix, dan voeg ik er wat geel aan toe. Of andersom. De hoeveelheid maakt niet uit. Het wordt hoe dan ook altijd oranje!

design element

Onze visie & missie:

Creatief zijn we samen, dat is ons uitgangspunt. Ieder mens is uniek, ieder mens heeft creativiteit in zich. Alleen niet in dezelfde mate. Bij ons is creativiteit zowel een vaardigheid als een proces,, een idee, een product en een oplossing. Het heeft te maken met het vermogen om dingen te bedenken en/of te creëren . Maar het menselijk brein is complex, het kan niet denken aan dat waar het nog niet aan gedacht heeft. Maar samen kunnen we dat wel. Verrijk onze creativiteit met jouw vragen, ideeën en gedachten, dan passen we dit samen toe op welk creatief product dan ook.

Anders Oranje streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek, de mogelijkheid te bieden om in een veilige omgeving, creativiteit te verkennen, ontdekken en te ontplooien. Wij bieden inspirerende producten en diensten om te leren, creëren en fascineren. Wij bieden een veilig klimaat, waarin iedere mate van creativiteit; erkend, gewaardeerd en gestimuleerd wordt. Want door samen in onze eigen kracht te staan, creëren we synergie. De actieve samenwerking, persoonlijke en betrokken begeleiding en de ‘geen idee te gek’ mentaliteit, vormen de basis van Anders Oranje.  

 

Onze visie & missie:

''Actieve samenwerking, persoonlijke en betrokken benadering en een 'geen idee te gek' mentaliteit''

vormt de basis van Anders Oranje

Visie

Anders Oranje streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek, de mogelijkheid te bieden om in een veilige omgeving, creativiteit te verkennen, ontdekken en te ontplooien. Wij bieden inspirerende producten en diensten om te leren, creëren en fascineren. Wij bieden een veilig klimaat, waarin iedere mate van creativiteit; erkend, gewaardeerd en gestimuleerd wordt. Want door samen in onze eigen kracht te staan, creëren we synergie. De actieve samenwerking, persoonlijke en betrokken begeleiding en de 'geen idee te gek' mentaliteit, vormen de basis van Anders Oranje.

'' Het menselijk brein is complex, het kan niet denken aan dat waar het nog niet aan gedacht heeft.''

Maar samen kunnen we dat wel!

Misie

Creatief zijn we samen, dat is ons uitgangspunt. Ieder mens is uniek, ieder mens heeft creativiteit in zich. Alleen niet in dezelfde mate. Bij ons is creativiteit zowel een vaardigheid als een proces,, een idee, een product en een oplossing. Het heeft te maken met het vermogen om dingen te bedenken en/of te creëren . Maar het menselijk brein is complex, het kan niet denken aan dat waar het nog niet aan gedacht heeft. Maar samen kunnen we dat wel. Verrijk onze creativiteit met jouw vragen, ideeën en gedachten, dan passen we dit samen toe op welk creatief product dan ook.

Dit ben ik!

In het leven wil ik het liefst: Creëren, leren, inspireren en fascineren. Fleurig, vrolijk en wellicht een tikkeltje te enthousiast als het gaat over dingen, waar mijn hart een sprongetje van maakt.  Sprankelende ideeën, mooie visies en de gekste ideeën. Onderwerpen die ik samen met anderen tot leven kan brengen, kan vastleggen en kan omvormen tot beeld. Samen met anderen creatief zijn, daar wordt ik blij van.

 En ik hou van oranje (mocht dat nog niet duidelijk zijn). Oranje, de perfect mix van rood en geel. Maar het mooiste vind ik, de oneindige combinatie van tonen ertussenin. Beginnen we af te dwalen? Natuurlijk niet, want die oneindige combinaties lijken wel wat op jou en mij. Geef jij mij een beetje geel, dan voeg ik wat rood toe, of andersom. We maken samen hoe dan ook oranje. Want al die creatieve ideeën vinden hun oorsprong in dat wat wij samenvoegen. 

 

 

– Angelique

Angelique Mathijssen

Eigenaresse Anders Oranje

Kunstenares, Grafisch Vormgever

& Docente Beeldende Vorming

design element
design element

En waar we voor staan!

Ben lekker jezelf

Want dat zijn wij ook.  Want als je lekker in je vel zit, krijg je energie. Ga je, de dingen doen waar je gelukkig van wordt. En, kunnen we samen de mooiste dingen gaan maken. 

Stel je open, ben lekker nieuwsgierig en veroordeel niet. Bij ons word jij gewaardeerd om wie je bent.

Maak de gekste ideeën

Het vergt moed om gekke ideeën te delen. Maar juist de meest ongebruikelijke ideeën leiden tot de meest originele oplossingen. Deel jouw meest gekke gedachten en ideeën, dan bedenken we samen hoe we daar iets moois van kunnen maken. Wij staan altijd open voor avontuur!

 

Mochten we onverhoopt toch het gevoel hebben dat we niet het beste adres zijn voor jouw project, zullen we eerlijk tegen je zijn. We geven je met liefde en plezier advies over waar je wel terecht kunt. 

Stel de domste vragen

De domheid ligt bij degene die denkt dat het antwoord vanzelfsprekend is. Want 1+1 = 2! Maar 1+1 is ook 11. Op iedere vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk, daarom is geen enkel antwoord vanzelfsprekend.

De persoon die de domme vragen durft te stellen is vaak de sleutel tot nieuwe inzichten, want zij zetten ons aan het denken. Dus kom maar op met die ‘domme vragen’! Want wij denken graag samen met jou in mogelijkheden! 

Ben nieuwsgierig

Creativiteit begint bij nieuwsgierigheid. 

Nieuwsgierigheid heeft in de Westerse wereld vaak een negatieve connotatie. De uitdrukking ‘nieuwgierig aagje’ is hiervoor illustratief. Daar waar kinderen veel vragen stellen (waarom….?) en meer ‘out of the box’ denken, leren we dat naarmate we ouder worden wel af.

Juist voor innovatie zijn nieuwsgierigheid en vragen stellen belangrijk: wij zijn ervan overtuigd dat als je als volwassenen vaker de waarom-vraag stelt vanuit kinderlijke nieuwsgierigheid of irritatie, je vanzelf creatiever en innovatiever wordt. 

 

Ga altijd voor beter

Het beste resultaat creëren we samen, dus daar gaan we voor. 

Dat doen we door samen, tussentijds te evalueren. Wij horen jouw feedback graag. Deel je mening en ben vooral eerlijk, want daar hebben we beide, uiteindelijk het meest aan. Zo tillen we ieder project, naar een hoger niveau. 

Zeg wat je bedoelt

Wij houden er niet van als dingen onduidelijk zijn. Jij vast ook niet? Daarom zeggen wat we bedoelen! Wij gaan voor duidelijke communicatie en gewoon goede afspraken.

  • Samen stellen we duidelijke doelen op.
  • Vatten we samen wat we begrepen hebben.
  • Vragen om verduidelijking als dat nodig is. 
Maak goede afspraken

Die maken we samen, in goed overleg. Wij zijn van mening, dat je afspraken maakt om ze vervolgens na te komen. 

Daar kun je bij ons van op aan!

 

 

 

Maak contact

Bij ons staat de koffie (thee, frisje of een glaasje water) altijd klaar. En dat is niet voor niks. Want wij geloven in de kracht van persoonlijk contact, zo leer je elkaar en begrijp je elkaar uiteindelijk toch het best. 

Samen aan de slag?

We leren je graag kennen! Persoonlijk contact is de bron van alles wat we doen. Kom eens op de koffie, of nodig ons uit voor een gezellige babbel.